+31 (0) 180 414 255 info@akb-ls.nl

TRACC Ritplanningssoftware en de TRACC ChauffeursApp

Meerdere klanten van AKB Logistics Software zijn inmiddels aan de slag met de TRACC ChauffeursApp als uitbreiding op hun TRACC Ritplanningssoftware.
Hierbij een korte uiteenzetting van de implementatie bij “early adapters” :

PostNL, Hollander/Greenery & BUKO Autokraan Transport.

PostNL

PostNL maakt gebruik van de TRACC Ritplanningssoftware voor het plannen van de Pharma & Care zendingen (Barendrecht) en Cargo zendingen (Nieuwegein).

PostNL maakt hierbij tevens gebruik van de TRACC ChauffeursApp (op een Panasonic device) ter monitoring en bijsturing van het operationele proces. De scan functionaliteit binnen de App maakt het mogelijk om alle colli simpel door het gehele proces te volgen, inclusief de temperatuur ontwikkeling in de verschillende wagencompartimenten (zowel vast als mobiel).

In de TRACC Ritplanningssoftware is een verplichte workflow obv statuscodes voorzien, gelijk de statuscodes van de zendingen zoals deze gebruikt worden in het centrale Order Management Systeem van PostNL.

De afhandeling van de workflow op de TRACC ChauffeursApp biedt PostNL real-time statusinformatie van de zending ten behoeve van de customer services.

In de TRACC Ritplanningssoftware zijn voor dit project aanvullende functionaliteiten voorzien, oa:
• Koppeling met de SenseAnywhere temperatuur oplossing
• Automatische ontvangstbevestiging in PDF ten behoeve van ScanSys
• Printen van Pick-up labels voor scanning

Hollander/Greenery

Hollander Barendrecht maakt al jaren naar volle tevredenheid gebruik van de TRACC Ritplanningssoftware.

In eerste aanleg werd de TRACC Ritplanningssoftware ingezet bij het samenstellen van de ochtend – en middagplanningen betreffende de leveringen aan de PLUS supermarkten door heel Nederland.

Inmiddels zijn hier transportactiviteiten aan toegevoegd, zoals de backhauling en transport voor derden. Deze opdrachten werden voorheen gedurende de dag telefonisch doorgegeven aan een chauffeur.

Met de implementatie van een portal kunnen de klanten van Hollander deze transportopdrachten inmiddels zelf uploaden / invoeren. De betreffende opdrachten kunnen gedurende de dag door de planner eenvoudig, middels de Top10 functie in de TRACC Ritplanningssoftware, bij gepland worden in de ritten in uitvoering alsmede snel gecommuniceerd worden met de wagen middels de TRACC ChauffeursApp.

Hollander heeft haar eigen chauffeurs en charters voorzien van de TRACC ChauffeursApp op een Samsung Xcover4 device. Hierop wordt zowel de geplande rit met PLUS opdrachten afgemeld, alsook de later toegevoegde transportopdrachten, waardoor het telefoonverkeer met de chauffeur sterk verminderd is.

De TRACC Ritplanningssoftware gebruikt elk signaal vanuit de ChauffeursApp om de ETA’s van de verschillende zendingen in de rit real-time te herberekenen. De PLUS Supermarkten krijgen op basis deze functie een nauwkeurige vooraanmelding van hun leveringen (ic 15 min van te voren).

Het inplannen van alle transportopdrachten middels de TRACC Ritplanningssoftware maakt het voor Hollander mogelijk een goed inzicht te krijgen in de totale transportkosten, alsmede de rentabiliteit van de verschillende transportactiviteiten.

BUKO Autokraan Transport

In navolging van BUKO Eco-Toilet heeft zusterbedrijf BUKO Autokraan Transport (BUKO AKT) , specialist in het vervoeren, verplaatsen en hijsen met autokranen eveneens de TRACC Ritplanningssoftware in gebruik genomen.

Een BUKO AKT chauffeur wordt begin van zijn dag op de TRACC Chauffeurs App geïnformeerd omtrent zijn eerste rit(ten) zoals deze reeds gepland zijn in de TRACC Ritplanningssoftware.
De planner ontvangt vervolgens een notificatie als de chauffeur is gestart met het lossen van zijn laatste geplande opdracht. Middels de Omgekeerde Top10 functie kan de planner vervolgens een planadvies opvragen voor het optimaal inplannen van een vervolgopdracht voor de rit in uitvoering.

De TRACC ChauffeursApp is voor BUKO AKT geïnstalleerd op een TomTom Bridge tablet en maakt gebruik van de TomTom navigatie functies.

Vanuit de TRACC ChauffeursApp heeft de chauffeur toegang tot de digitale dossiermap van iedere uit te voeren opdracht. Hiermee kan hij bijvoorbeeld een plattegrond uploaden waarop de exacte loslocatie van de unit staat aangegeven.

Als een transportopdracht is uitgevoerd wordt realtime een statusupdate verstuurd naar het bovenliggende BUKO ordermanagementsysteem.

Het bedrijf

AKB Logistics Software
Service & Flexibiliteit
Het product
Privacyverklaring

Contactgegevens

AKB Logistics Software B.V.
Gieterijstraat 88
2984 AB Ridderkerk
0180 414 255

KvK: 30117938
BTW: NL802448069B01

Deze website van AKB Logistics Software is gemaakt door Marketing Genius.

Share This